H παραγωγή των τυριών με την προστατευόμενη ονομασία προέλευσης «KAΛΑΘAKI ΛHMNOY Π.O.Π.» και «ΦΕΤΑ ΛΗΜΝΟΥ Π.Ο.Π.» ξεκίνησε περί το έτος 1986 στο νησί της Λήμνου. Τα προϊόντα με την ονομασία «KAΛΑΘAKI ΛHMNOY Π.O.Π.» και «ΦΕΤΑ ΛΗΜΝΟΥ Π.Ο.Π.», παράγονται καθημερινά από ελληνικό, φρέσκο, νωπό και παστεριωμένο γάλα των εντόπιων παραγωγών της περιοχής του νησιού, το οποίο προέρχεται από καθημερινές αλμέξεις των αιγίων και των προβάτων τους. Στο εργοστάσιο μας στη Λήμνο γίνεται επεξεργασία περίπου 4.700 τόνων αιγοπρόβειου γάλακτος και παράγονται περί τους 1.300 τόνους τελικού προϊόντος.

Μετά την ωρίμανση του τυριού, η οποία λαμβάνει χώρα στους ειδικούς θαλάμους στο εργοστάσιο στη Λήμνο, το προϊόν μεταφέρεται στις κεντρικές εγκαταστάσεις μας στη Γαλάτιστα Χαλκιδικής, όπου γίνεται η ανασυσκευασία του και η εκ νέου τυποποίηση του, προκειμένου να διατεθεί στην αγορά. Διατίθεται σε πλαστική συσκευασία (τάπερ) μέσα σε άλμη των 400 γρ. και σε λευκοσιδηρά δοχεία.

ΚΑΛΑΘΑΚΙ ΛΗΜΝΟΥ Π.Ο.Π.

ΚΑΛΑΘΑΚΙ ΛΗΜΝΟΥ Π.Ο.Π.