Η «ΦΕΤΑ Π.Ο.Π.», το «ΚΑΛΑΘΑΚ| ΛΗΜΝΟΥ Π.Ο.Π.» και η «ΦΕΤΑ ΛΗΜΝΟΥ Π.O.Π.» παράγονται καθημερινά στα εργοστάσια μας στη Γαλάτιστα Χαλκιδικής και στη Λήμνο αντίστοιχα από ελληνικό, φρέσκο, νωπό, παστεριωμένο γάλα. Ειδικότερα, το αιγοπρόβειο γάλα για την παρασκευή των ως άνω προϊόντων συλλέγεται καθημερινά στις εγκαταστάσεις της εταιρίας μας και αφού υποβληθεί στον απαραίτητο έλεγχο των οργανοληπτικών και φυσικοχημικών (λίπος, πρωτεΐνη, σημείο πήξης, λακτόζη, ολικά στερεά) χαρακτηριστικών του από το άρτια εξοπλισμένο εργαστήριο μας με τη χρήση των αναλυτών γάλακτος, στη συνέχεια ξεκινά η επεξεργασία του για την παραγωγή του τελικού προϊόντος. Κατά τη διαδικασία της ωρίμανσης του σε ειδικά διαμορφωμένους θαλάμους το τυρί υπόκειται σε μικροβιολογικό και φυσικοχημικό έλεγχο. Τέλος, κατά την ολοκλήρωση της διαδικασίας ωρίμανσης του και πριν την αποθήκευση του σε ψυκτικούς θαλάμους σε θερμοκρασία περίπου 2° C – 2,5° C το τυρί υπόκειται πάλι σε φυσικοχημικό (λίπος, αλάτι υγρασία και ρΗ) και μικροβιολογικό έλεγχο.

Γενικότερα, η διαδικασία ελέγχου του τυριού σε όλα τα στάδια παραγωγής, ωρίμανσης και αποθήκευσης αποτελεί καθημερινή πρακτική ρουτίνας για την εταιρία μας και διενεργείται με τη χρήση μηχανημάτων και οργάνων ελέγχου τελευταίας τεχνολογίας στο άρτια εξοπλισμένο εργαστήριο μας.

To έτος 2005 η εταιρία μας προέβη, υπαγόμενη στις διατάξεις του αναπτυξιακού νόµου 3299/2004 στον ριζικό εκσυγχρονισμό της μονάδας παραγωγής της στη Λήμνο, έτσι ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί στην αυξημένη συγκέντρωση αιγοπρόβειου γάλακτος και κατά συνέπεια στην αυξανόμενη παραγωγή του τυριού «ΚΑΛΑΘΑΚ| ΛΗΜΝΟΥ» με τρόπο σύγχρονο και προσαρμοσμένο στις συνθήκες της αγοράς, ώστε η παραγωγή του τυριού να γίνεται με τα πλέον σύγχρονά μέσα και μεθόδους, αποτελώντας πρότυπη μονάδα παραγωγής.

Η μακρόχρονη παρουσία της εταιρίας μας στη Λήμνο για περισσότερα από 30 χρόνια σε συνδυασμό με την αξιοπιστία της αναφορικά με τη σχέση της με τους τοπικούς παραγωγούς και τις εκάστοτε διοικήσεις της είχαν ως αποτέλεσμα την καθιέρωση της εταιρίας μας σχεδόν αποκλειστικά στο νησί, εφόσον σήμερα ελέγχει και επεξεργάζεται τη συνολική παραγωγή αιγοπρόβειου γάλακτος στο νησί σε ποσοστό πλέον του 80%. Το τυρί «ΚΑΛΑΘΑΚ| ΛΗΜΝΟΥ Π.Ο.Π.» είναι ευρέως γνωστό στο ελληνικό καταναλωτικό κοινό και εξαιρετικά αγαπητό για την εξαιρετική ποιότητα του και μοναδική γεύση του.

Τα προϊόντα μας διατίθενται σήμερα στην ελληνική αγορά μέσω σχεδόν όλων των μεγάλων αλυσίδων super market καθώς και σε επιλεγμένα καταστήματα delicatessen. Παράλληλα εξάγονται σε πολλές χώρες της υπόλοιπης Ευρώπης.

H εταιρία μας μετά από συνεργασία με την εταιρία «Beetroot» διαθέτει το «ΚΑΛΑΘΑΚ| ΛΗΜΝΟΥ Π.Ο.Π.» σε πλήρως ανανεωμένη πλαστική συσκευασία τάπερ των 400 γρ., η οποία μάλιστα κατά την έκθεσή της σε παγκόσμιο διαγωνισμό που πραγματοποιήθηκε, κατόρθωσε να αποσπάσει το βραβείο συσκευασίας «red dot».